Usein kysyttyä

Pidetäänkö tukea koko ajan?

Tukia käyttävät koirat ja niiden vaivat ovat hyvin erilaisia. Joskus lievemmissä tapauksissa riittää, että koiralla on tuki esim. harrastuksissa tai pitkillä lenkeillä. Kun koiran ranteet ovat painuneet tai nivelrikkoiset on tukia hyvä käyttää kaikilla lenkeillä.

Voiko tuki jalassa uida?

Tuki kannattaa ottaa uinnin ajaksi pois. Koira ei sitä yleensä tarvitse uidessa samalla tavoin kuin kävellessä, ja näin vältytään myös siltä, että tuki jostain syystä irtoaa ja katoaa.

Jos eläinlääkäri on suositellut tukea pidettäväksi myös uidessa, toimitaan silloin eläinlääkärin ohjeiden mukaan.

Voiko tuen palauttaa ja onko sille takuuta?

Sovitetun tuen voi palauttaa tai vaihtaa, mikäli se ei ole koiralle sopiva. Jos tuki rikkoontuu kolmen kuukauden sisällä käyttöönotosta, huollamme sen veloituksetta tai tarvittaessa korvaamme sen uudella tuella.

Käytössä olleita tukia emme lunasta takaisin.

Huollamme tukia edulliseen hintaan, joten kannattaa ottaa yhteyttä, jos esim. tuen ruuvit löystyvät tai kangas rikkoontuu.

Millaista käyttöä tuki kestää?

Tuki kestää normaalia lenkkikäyttöä. Kannattaa huomioida, että jos tuen kangasosat ottavat jatkuvasti kiinni maahan, tuki kuluu melko nopeasti. Sopivan kokoisen tuen ei pitäisi osua koiran kävellessä maahan (poikkeuksena erittäin painuneet ranteet).

Tuki ei myöskään kestä koiran pureskelua. Jos koirallasi on taipumusta pureskella esineitä, ei tukea kannata pitää koiralla ilman valvontaa, esim. sen ollessa yksin kotona tai autossa.

Tarranauhat kestävät kauemmin, jos ne avaa rauhallisesti riuhtaisematta. Tarranauhoja kannattaa myös puhdistaa roskista ja karvoista säännöllisesti, jotta tarran pitävyys ei huonone.